Най-добрият проект на света

« Назад към откъсите

...

Най-добрият проект е често срещана фраза сред много интернет потребители. Той е химера. Специализираните речници предлагат следните синоними за думата „химера”: утопия, измама, лъжа, фикция, мираж, заблуда, фантазия, мечта, блян, сън, нереалност, неосъществимост, недействителност, илюзия...

Това са доста синоними, както виждаме, за едно и също нещо и разбира се, можем да използваме всеки един от тях, когато си говорим на тази тема.

Защо най-добрият проект е фикция

Когато някой спомене бъдещ нов сайт или софтуер на една фирма, всеки нейн служител си представя различно нещо. Дори и само за една секунда, през ума минава някаква картина, мисъл, дефиниция или дори някакво чувство за него.

Това е естествено, тъй като всеки човек има различни познания и компетенции, житейски личен опит, култура и среда, възраст, разбирания и виждания за света, бизнеса и технологиите. Ако помолите всеки служител, мениджър и шеф на фирма да опише на лист всичко, което му хрумне за това как си представя най-добрия проект на компанията, ще се изумите какви текстове ще прочетете, когато съберете резултатите.

Хората на мисълта и практичността ще опишат всевъзможни функционалности и практични ползи и инструменти. Ще четете за автоматизирани системи за публикации и клиентско обслужване, калкулатори, които пресмятат всичко подадено. Дори ще знаят сами както искате да бъде калкулирано и директно ще ви показват резултата, без да сте задали входяща информация за каквото и да е.

Хората на емоцията ще се впуснат в обяснения за величествени графики, ефекти, вълнения и внушения. Ще рисуват картини и схеми, ще опишат чувствата си. Даже някой може да опише как ще се чувства самия проект.

Хората, които обичат забавленията ще опишат проекта като игрална площадка, където аудиторията може да прекарва приятно и забавно времето си.

Най-добрият проект е като супергерой. Той съчетава всички положителни аспекти, неизмерими силни страни, работи във всякакви условия, хората не могат без него и всички го харесват. В бизнес света, този свръхгерой, освен че никога не се изморява и работи винаги на пълни обороти, без да изисква нищо, носи ежедневно огромни печалби и прославя името на компанията в целия свят. Той се бори с хакери и зли сили, защитава себе си и фирмата. Помага на възрастни хора да пресекат улицата.

Най-добрият проект включва в себе си всички възможни функционалности и инструменти, които са реализирани във всички проекти по света. Дори много повече. Той има и нови, непознати измерения, които са изключително полезни, както за всички във фирмата, така и за клиентите, посетителите, медиите и цялото общество. В него стотици милиони интернет потребители всеки ден стават свидетели на фирмената дейност и продукти. Десетки милиони от тях се превръщат в клиенти. Останалите просто се възхищават на това съвършено творение на науките и технологиите.

...